Integration Coordinator

Gedreven – Energiek – Communicatief
Dit zijn de kernwoorden van de Integration Coordinator die NewPort nodig heeft!

We zijn op zoek naar een Integration Coordinator die samen met de twee directe collega’s het EDI-Integration team vormt. Er zijn drie hoofdonderdelen binnen het team: jij benadert proactief onze klanten en vendors om hun EDI integratiebehoeften te inventariseren; je ene collega bouwt op basis van de behoeften de integratietoepassing, en de tweede collega zorgt voor de koppeling tussen de gebouwde toepassing en ons eigen systeem.  Jij blijft voor de klant het aanspreekpunt, en coördineert het integratieproject.

Ben jij graag het aanspreekpunt, kun je goed plannen en organiseren en heb je een geboren aanleg voor het leggen van connecties tussen zowel mensen als applicaties? Dan is dit de vacature voor jou!

Over NewPort

Als NewPort Tank Containers zijn we gespecialiseerd in het internationale vervoer van chemische vloeistoffen, levensmiddelen en gas in tankcontainers. Met kantoren wereldwijd en een uitgebreid netwerk van agenten, zijn we een van de grootste spelers in onze branche.

Verantwoordelijkheden

 • Het proactief zoeken naar en het leggen van (nieuwe) systeemconnecties tussen onszelf en onze klanten en vendors.

 • Het van A tot Z coördineren van (vaak kortlopende) projecten, waarbij je het aanspreekpunt blijft voor de klant en je collega’s aanstuurt in het behalen van de projectdoelstellingen.

 • Het uitdiepen van de klantwensen, -vereisten en mogelijkheden op het gebied van nieuwe Integratie- en automatiseringsfeatures.

Hoe jouw dag eruitziet

 • Zo, de werkdag begint! Met een vers bakje koffie loop je naar je collega’s en start je op. Wat staat er vandaag op de planning?
  - Mailbox doorlopen en prioriteiten stellen
  - EDI Projectmeeting

  - Leverancier Horizon Haulage  meeting –  digitaal
  - Velocity Express Lines meeting – op kantoor
  - Automatiseringsprojecten voorbereiden
  Een hoop, maar je hebt tijd ingebouwd om alles voor te bereiden.
  Je begint met je mailbox en zorgt dat alle prioriteiten op een rijtje staan.  

 • EDI projectmeeting met je team. Je bespreekt de voortgang van de diverse onderdelen, identificeert knelpunten uit de updates van je collega’s en bedenkt samen oplossingen. Wel zo handig om die nieuwe toepassing niet te laten liggen; je maakt een notitie om Pete van RapidRoad Carriers eens aan te schieten, dit is volgens jou precies de toepassing die  hij zoekt! Na de meeting stuur je een update naar de betrokken partijen zodat die ook weer op de hoogte zijn.

 • Voordat de online meeting met Horizon Haulage over een mogelijke nieuwe EDI connectie van start gaat, zoek je hun vereisten nog eens op. Het is een bestaande klant, maar welke mogelijkheden hebben wij, die daarop aansluiten? Tijdens de meeting zorg je ervoor dat je goed doorvraagt op de wensen van de klant. Zijn het wensen, of eisen? Deze meeting geeft het startsein voor het bepalen wie waarmee aan de slag gaat;  alle partijen moeten op één lijn zitten wat betreft integratievereisten en doelstellingen. Dat ging lekker, iedereen kan aan de slag met de eerste stappen!

 • Lunchpauze: even lekker ontspannen. Eet je gezellig met je collega’s in het workcafé, houdt je van een competitief potje tafelvoetbal of ga je een rondje wandelen? Het kan allemaal.

 • Terug op de afdeling, verwerk je je notities van de meeting en zorg je dat de projectdocumentatie is bijgewerkt. Een nauwkeurige verslaglegging is een must voor een soepel lopend project! Voor de volledigheid stuur je een overzicht van de besproken punten en de vervolgstappen naar de klant, zo weet je zeker dat iedereen aan dezelfde dingen denkt en als er nog aanmerkingen zijn, kun je deze meteen verwerken.

 • Next: de lopende automatiseringsprojecten. Even inchecken waar iedereen zit binnen de tijdsplanning, zijn er aanpassingen nodig om de deadlines te halen of zit iedereen op peil? Je checkt de planning voor alle projecten en zorgt dat je per project een duidelijk beeld hebt van de benodigde zaken. Je plant de vervolgacties in voor jezelf en je collega’s en stelt een overzicht op voor de komende dagen.

 • Halverwege de middag komt rail operator Velocity Express Lines langs op kantoor. Dit is een belangrijke vendor waarvoor we ook een mogelijke nieuwe EDI connectie kunnen gaan bouwen, dus ook hier weer: goed doorvragen wat ze willen, een duidelijk beeld scheppen van de vereisten en wensen, en welke toepassingen wij hiervoor hebben of kunnen bouwen. Jij hebt de lead in het vaststellen van vervolgacties en het creëren van een voorstelplanning.

 • Aan het eind van je dag beantwoord je de laatste openstaande mails, en zorg je dat alle taken zijn afgerond. Je maakt meteen een to-do lijstje voor de volgende dag, en zet Pete bovenaan. Morgen eens bijpraten en zien of hij wellicht ook interesse heeft in deze nieuwe toepassing, dat is echt iets voor RapidRoad Carriers!

Wat zoeken wij in jou?

 • (Must) Werkervaring in een kantooromgeving. Dit zorgt ervoor dat je je snel op je plek voelt!

 • (Must) Je spreekt vloeiend Nederlands en Engels.

 • (Must) Je hebt ervaring met projectcoördinatie, werkplanningen, collega’s aansturen, en klantcontact.

 • (Pré) Een afgeronde mbo- of hbo-opleiding in de richting van logistiek of commercie.

 • (Pré) Talen zoals Duits of Frans zijn altijd mooi meegenomen.

 • (Pré) Affiniteit met de technische en/of maritieme wereld.

 • Coördineren is jou op het lijf geschreven. Je houdt moeiteloos het overzicht binnen de zee van kortdurende projecten.

 • Je ziet én zoekt actief kansen, gaat hier zelf mee aan de slag en zorgt hierbij voor goede communicatie richting collega’s, stakeholders en andere betrokken partijen.

 • Je bent energiek, zelfsturend, kunt goed omgaan met de geboden vrijheid maar weet op tijd aan de bel te trekken als je ondersteuning kunt gebruiken.

Wat biedt NewPort jóu?

 • Een competitief salaris, reiskostenvergoeding, pensioenregeling waarvan 2/3 door ons wordt betaald, 24 vakantiedagen & 3,5 ADV dagen.

 • Een dynamische omgeving in een team dat veel voor elkaar over heeft! Het is een internationale omgeving, waardoor je met collega’s vanuit allerlei verschillende achtergronden werkt.

 • We maken ons sterk om je op een leuke manier te introduceren bij NewPort en de NewPort teams bij jou. Met een uitgebreid onboardingsprogramma en -plan zorgen we er samen voor dat jij je collega’s, de business én je functie leert kennen.

 • Naast het onboardingsplan hebben we ook op de langere termijn oog voor jouw ontwikkelbehoefte: We hebben scholingsmogelijkheden en ruimte voor doorgroei.

 • En niet te vergeten: maandelijkse vrijdagmiddagborrels, een jaarlijkse zomerse BBQ met internationale collega’s, en een knallend Kerst- en Oud & Nieuw feest!

Ons kantoor bevindt zich in Moerdijk – niet gemakkelijk bereikbaar met het ov. Daarom is het van belang dat je over een eigen vervoermiddel beschikt.  

Wil je meer over ons als NewPort weten, heb je interesse in een andere vacature of ben je op zoek naar de echte verhalen van onze eigen medewerkers? Neem dan een kijkje op: www.newporttank.com         

Ben je geïnteresseerd, heb je vragen of wil je direct solliciteren? Mail dan naar: careers.eur@newporttank.com

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.